Podporuje nás:

Královéhradecký kraj
MŠMT
ČRDM
obce Dolany
Obec Dolany
Chvalkovice a Říkov
Podporuje nás

Vánoční schůzka, aneb zastavení o Vánocích

(26.12. 2009)

Vánoční přípravy, aneb pár slov na začátek


Pozvánka na vánoční schůzkuVlastně ani nevím jak začít, celá myšlenka vánoční schůzky se rodila během týdenních pobytů Želvičky v Praze. Napadalo nás spousta věcí, ale jak se Vánoce přibližovaly, samotná realizaceDárek od Želvičky - slon pro štěstí byla ta tam. Ale vždycky zbývá nějaká naděje, že i myšlenky najednou začnou dostávat svou podobu a od slov se dostanou do své reálné podoby. A tak se i stalo. Samotná příprava mohla začít, takže sepsat seznam a hurááá na to. Vše byla radost, neboť nápad uspořádat vánoční hostinu se rodil od srdíček a tím pádem shánění a celá příprava byla hračkou. A díky těmto dnů mě taktéž napadl dárek pro kmen – tedy lépe řečeno jak udělat radost někomu jinému. V hlavě se mi rodily myšlenky, které mě ujišťovaly v tom, že jako kmen máme vše, co bychom si přály. Vánoce jsou především o dávání, o možnosti pomoci, ať již něčemu, tak i někomu. Přiznávám, že mě k tomuto nápadu přivedl Dárek ode mě - plackyleták v tramvaji při cestě na přednášku.
A tak jsem si řekla proč ne. Sedla jsem k internetu a hledala více informací a společně s Waštélakou jsme se dopracovali k cíli – adopci dítěte na dálku. Přišlo mi to jako úžasný nápad, proč nezapojit celý kmen do vánočního dárku. Proč bychom jako kmen nemohli pomoci jednomu človíčkovi, který to nemá ve svém životě lehké. A vlastně bychom tak získali na dálku člena kmene. Nyní nás čeká vybrat toho jednoho správného človíčka, ikdyž by si to zasloužili všichni ti, kteří to v daleké Africe či Indii nemají lehké. Bohužel není v našich silách takovéto přání, proto bychom chtěli být alespoň tou malou kapkou, která potěší jedno dětské srdíčko. Ale nezapomněly jsme s Želvičkou ani na dárky, takže radost s úsměvem na tváři jsme vykouzlily doufám všem. A také doufám, že ten velký úsměv vykouzlíme i na tváři našeho malého kamaráda z dalekých krajin.
A co vánoční schůzka? Odpověď nechám na jiných, neb ze svého pohledu mohu říci, že i slzička ukápla, srdíčko zajásalo a vnitřní hlas přitakával: kmene mám Vás moc ráda a jsem hrdá na to, že Vás všechny znám.

PS: A ještě nesmím zapomenout – jeden krásný dárek nám také poslala Gnaška http://www.youtube.com/watchv=05ATkbFSKUc 

Rybka

V kapličceV kapličce podruhéRestaurace U Osmaka před náporem hostů

kk

Akce je součástí projektu "Pro všechny" a podporován Královéhradeckým krajem. 

design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net