Podporuje nás:

Královéhradecký kraj
MŠMT
ČRDM
obce Dolany
Obec Dolany
Chvalkovice a Říkov
Podporuje nás

Strašidelný les - Dolany

(9.9. 2009)

Strašidelný les a zážitky naší Píšťalky

Myslím, že moje velká herecká kariéra začala ráno 29.8. 2009, když mi Oslík zavolala a řekla mi, že jestli chci, tak můžu jet strašit do Dolan. Neváhala jsem a řekla, že na 100 % jedu.
Odpoledne se pro mě stavily Cinky s Oslíkem a jely jsme. Cestou jsme nabraly Foresta a Marušku a tradá do Dolan. Dole na hřišti už seděla parta indiánů, na které jsem se už moc těšila. Najednou někdo zavelel a my sedli do aut a odjeli nahoru k lesu. Tam se začalo rozdělovat, kdo z nás mladších bude strašidýlko atd. V lese bylo moooc strašidel. Od pekla přes smrtku, hejkala, čarodějnice, upíra a jeho nevěstu, Frankenštaina, Mexico Zombí, kanibaly, hřbitov, šibenici, mumie až ke Golemovi. Já, Gnaška a Keliška jsme měly být malá poletující strašidýlka u hejkala. Ale po mé hysterické ukázce u šibenice bylo jasno. Žádné strašidýlko, ale hysterická plačku u šibenice.
Asi po hodině připravování cesty začalo líčení, strojení atd. Dostala jsem halenku a sukni a čekala na nalíčení. Nejpřesvědčivější byl asi upír se svou nevěstou, zato nejhorší to měl chudák Forest. Dostal kostým „Adam“. I když nahatý nebyl sám, tak se tak alespoň cítil. Líčení zabralo mnoooooooho času a najednou tu bylo 20:00 a my měli generálku. Na místa na místa. U nás na šibenici v roli oběšenců Činkši a Dáda, jako soudce David, jako kněz Rybka a jako plačka já. První nultá skupina bylo myslím 5 průvodců. Ve 20:30 začaly prohlídky a pro mě začalo velké herecké vystoupení. Naše celá „scénka“ vypadala asi takhle: soudce řekl rozsudek, já řvala, kat popravil a já řvala :D. Můj text byl jednoduchý: néééé šla jsem dobrovolně, nééééééé! ať je nevěšej nééééé! No a to jsem řvala celý večer do lesa. Bohužel podrobnosti z jiných stanovišť neznám, protože skupiny chodily v 5timinutovém intervalu a tak jsme se nikam nedostali. Večer rychle utekl a my všichni vysmátí, uklízeli les a odjížděli domů. Bylo to myslím pro všechny krásné zakončení prázdnin.


Píšťalka 

 

 


design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net