Podporuje nás:

Královéhradecký kraj
MŠMT
ČRDM
obce Dolany
Obec Dolany
Chvalkovice a Říkov
Podporuje nás

Příběh z Prahy II.

(5.12. 2009)


Příběh z Prahy II., aneb jak jsme opět testovaly své dětské vzpomínky

Příběh z Prahy pokračuje, nyní o měsíc později, o pár stupínku mrazivější počasí, o pár dalších hezkých chvil ve společnosti Želvičky. TPedrinoentokrát týden probíhal poklidněji, obě jsme měly svých záležitostí dost, ať už studijních, tak i postudijních. Dny ubíhaly neuvěřitelně rychle a od úterý, kdy jsme se setkaly s Jehličkou a Waštélakou, který přiRozbaleníjel na náčelnictvo, se toho mnoho nestalo.
I když v pondělí jsem Želvičku vzala do království korálků, jediné štěstí bylo, že já měla v peněžence asi třicet korun a Želva peněženku zapomněla doma, jinak nevím, nevím, jak by to dopadlo. Takhle jsme musely jen koukat. Což uvítaly naše peněženky.
O středě se moc mluvit nedá, ta utekla rychle, ale jeden velký poznatek v tento den padl. Opět jsme se vrátily do dětských let, tentokrát díky vzpomínce na žvýkačky. Pamatujete na ty tvrdé růžové žvýkačky? Na ty, jež nesly jméno Pedro? Na ty, které sice byly neuvěřitelně tvrdé, ale nám dětem to ani trochu nevadilo, neboť uvnitř byl ještě obrázek? Pamatujete? No my pamatujeme také a díky náhodě, jsme objevily žvýkačky, jejichž obal je červený s maOballým chlapečkem. Sice tam není nápis Pedro, ale Pedrino, ale díky tomuto objevu, se nám velice rychle vynořily vzpomínky. Zase jsme byly ty malé holky, které nemohly nechat růžovou žvýkačku být. Jako malé jsme se těšily na obrázek, ale i na tu chuť z dětství.

A jak to dopadlo? Chuť bude asi stejná, alespoň rychlost vyžvýkání je stejné, ale nyní bez ublížení na zdraví – žvýkačka se dala žvýkat, aniž by člověk namohl všechny svaly žvýkací.
A i obrázek je uvnitř. Jéééé, to jsou vzpomínky. Můžu Vám říct, že to byl takový hezký pocit, hezký výlet do dětství. Tak jsme si obě zažvýkaly, schovaly červené obaly jako vzpomínku a vyrazily do dalšího reálného současného světa.

Zážitky Rybky a Želvy

Pedro ObalUvnitř


design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net