Podporuje nás:

Královéhradecký kraj
MŠMT
ČRDM
obce Dolany
Obec Dolany
Chvalkovice a Říkov
Podporuje nás

Draci nad vesnicí

(27.10. 2009)
 

Drakiáda, aneb jak nám zase nefoukalo

Cecilka s maminouV pátek 9.10. byla již po osmé akce pod názvem „Draci nad vesnicí“a tak jsme jely (já = Píšťalka, Káťa a Oslík). Ve 14:45 se pro mě jako vždy Káťa s Oslíkem stavily a že jdem na autobus. Jenže já ještě draka Na dolanském hřištihotového neměla (dělala jsem totiž draka z igelitového pytle na odpadky). Holky už mě popoháněly, že nám to za chvíli jede a tak jsem ho tedy sbalila tak jak byl, vzala nůžky, izolepu a šlo se. Když jsme dorazily do Náchoda, měly jsme 10 min. do příjezdu dalšího autobusu a tak jsem nečekala a vzala nůžky a stříhala a zarovnávala. Byla tam parta puberťáků a divně na nás koukali, ale takové už prostě jsme. Po příjezdu do Dolan jsme šly na hřiště, kde už byla spousta dětí s rodiči, kteří si schystali vé draky na vzlétnutí. Ale já jsem ještě musela lepit :D. Káťa mi s tím pomohla a tak jsem nakonec mohla lítat s drakem i já.
Při vyhodnocováníBohužel nám letos opět skoro vůbec nefoukalo, jen se sem tam rozhoupal nějaký lísteček na stromě, ale víc nic - tak jsme museli běhat s draky v zádech po hřišti. Jako první šli na řadu předškoláci, pak 1.-3. třída, 4.-6. třída a zbytek světa. Draci byly opravdu nádherní od těch nejmenších až po obrovské, doma vyrobení i kupovaní. Opravdu se bylo na co dívat.
Nakonec přišlo vyhodnocení a rozdání cen. Byla to sranda, i když se třeba někomu drak rozpadl nebo přetrhl provázek. A tak nám už teď jenom zbývá doufat v to, že nám příště snad foukat bude. 

Píšťalka

Draku léééťSpolečné fotoŽe by nejstarší kategorie?

kk 

Akce je součástí projektu "Pro všechny" a podporován Královéhradeckým krajem. 

design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net