Podporuje nás:

Královéhradecký kraj
MŠMT
ČRDM
obce Dolany
Obec Dolany
Chvalkovice a Říkov
Podporuje nás

Jak Rybka k týpku přišla...

(9.9. 2009)

Jak Rybka k týpku přišla ….

Píšu ti ty „moje“ týpko, abys vědělo, jak se to přihodilo, že jsi v mém opatrování. Nejprve, když ti to nebude vadit, tak ti dám takové provizorní jméno, protože přeci nejsi žádné anonymní týpko! Ale jsi naše! Co takhle Rybka, jako já? Neboj, až toho spolu zažijeme víc, tak se ti zajisté naskytne jméno, které ti bude slušet mnohem víc. Takže týpko Rybko, nejdřív tě musím seznámit s tvou rodinkou. Pocházíš z celkem velké rodinky jménem Tate Osmaka, máš dva větší sourozence – a to týpka Mašinku a nyní nově pojmenovaného brášku Bažinu, pak máš ještě ségru Želvičku a brášky Činkšího, Nikse a Vlka. No a říkám ti dopředu, že všichni jsou moooc mooc prima a celou rodinku Osmáků budeš mít ráda, tak jako ji mám ráda já. Uvidíš!
Tak a teď, když už jsem ti tak trochu osvětlila, kdo je tvá rodina, ti zkusím v pár řádcích napsat, jak se všechno přihodilo, jak se to stalo, že jsi u mě…

Ale než začnu, tak ti ještě musím říct, že mě nikdy nenapadlo, že nastane chvíle, kdy budu mít možnost starat se o něco tak úžasného a krásného jako jsi ty. Víš, vždycky jsem měla pocit, že na takovou zodpovědnou věc nebudu stačit, že mi stačí být součástí týpka. Už je to pár let zpátky, kdy jsme v kmeni začínali u týpka z jutoviny – ty jsi už taková o dost mladší sestřička…jsi mnohem vyšší, hezčí, honosnější...jsi naším domovem. Ona mě ta myšlenka ani nenapadala, takže k přemýšlení o zvládání či nezvládání nedošlo. A nyní, když se mi ta možnost naskytla, tak mi tam kdesi uvnitř našeptává tichý hlásek: „to zvládneš“. A já tedy říkám, že to zkusím. No prostě to spolu ty týpko Rybko zkusíme. Slibuji ti, že se budu snažit tě opatrovávat, jak nejlépe budu umět, že si spolu užijeme spoustu dobrodružství, že tě nebudeme mooc udit, že v tobě bude hořet krásně oheň. Ale doufám, že ty nám dáš hezké snění a spoustu krásných chvil. Už se těším….

Rybka

 
design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net