Podporuje nás:

Královéhradecký kraj
MŠMT
ČRDM
obce Dolany
Obec Dolany
Chvalkovice a Říkov
Podporuje nás

Bambiriáda Praha 2009

(11.6. 2009)
Tak takhle nějak by zněl podtitulek k naší velice vydařené akci. Již samotný fakt, že pojedeme na pražskou Bambiriádu, že budeme spát čtyři dny uprostřed Prahy na Střeleckém ostrově, s výhledem na Pražský hrad a Chrám sv. Víta, na Karlův most a Národní divadlo bylo velikým lákadlem. Bylo to poprvé, co jsme jako kmen navštívili Bambiriádu v Praze a měli ještě možnost v pátek prezentovat Ligu lesní moudrosti.
Naše výprava do Prahy.Ale vezměme to hezky pěkně od začátku, neboť to pravé veselí začalo již ve středu při jízdě vlakem. Naší vlakové výpravy směr Praha se zúčastnili – Káťa jako velitelka jízdy z Červeného Kostelce, Forest, Oslík, Píšťalka a jako další cesBambiriáda v našem podání.tující pak za velikého a viditelného mávání přistoupili Činkší, Žížala, Gnaška a já, která jsem se zavázala, že tento cenný poklad dovezu v pořádku na místo. Ostatní (Waštélaka, Vlk, Dáda a Jehla) již byli na Střeleckém ostrově a mezitím se zapojili do příprav Bambiriády. Tak naše povedená výprava mohla vyjet – takže huráááá Praha. No nedovedete si představit, kolik úsměvných chvil může zažít osm lidí při jízdě vlakem a k tomu ještě, když jedeme my = toť záruka velké srandy, že ano Oslíku, Píšťalko a Foreste (tedy spíš Emile Holube – ale to až později). Úkol jsem splnila i radost Forestovi udělala – jeli jsme totiž na eskalátorech a ty Forest miluje. Dorazili jsem celí a v pořádku, tím pro nás končil středeční den. Neboť po takové cestě a chvilky odpočinku se šlo hezky pěkně do hajan. Ale řeknu Vám, že noc na Střeleckém ostrově je také něco výjimečného – celou noc se stále něco děje – šplouchá voda, zpívají ptáci, cinká tramvaj, troubí auta… ani chvilka klidu.
V obležení bylinek.
Ale už tu máme čtvrtek, který sloužil k seznámení se s Bambiriádou, prohlídkou okolí, zjišťováním všech potřebných věcí (tedy o něm Vám moc nepovím, protože jsem sic nerada, ale musela jsem utéct do práce). Jak už jsem říkala, tak pátek byl v naší režii a myslím, že neměl chybu. Oslík, Káťa a Jehlička krásně voněly u vonných váčků, které si návštěvníci mohli sami vyrobit. Píšťalka, Žížalka a Gnaška se vyřádily na dětských obličejích, neb měly na starosti malování. Dáda, Forest a Činkší pomáhali při rozdělávání ohně křesáním. Náčelník obstarával celkovou prezentaci Ligy a já s Vlkem jsme zastoupili lukostřelbu. Všichni jsme doŽížala u malování na obličej. toho dali všechno (tak jak to umíme), úsměv jsme vraceli úsměvem a veškerá činnost byla naším přístupem pro okolí příjemná a milá. Lidé chodili, zkoušeli, stříleli, povídali si, ptali se, nebylo minuty, abychom se ocitli na chvilinku sami. Bylo to velmi příjemné a pátek nám tak hezky rychle utíkal mezi prsty. A abych nezapomněla, naše osazenstvo se během pátka rozrostlo o další Osmáky (Šárka, Mašinka, Matěj, Marek a Kemo), kteří přicestovali ze vzdáleného kraje (Dolany, Čáslavky), aby si s námi mohli vychutnat Prahu. Taky, že jsme si ji ještě v pátek vychutnali – vyrazili jsme na noční Prahu. A to bylo něco. Zastávka na Újezdě u pomníku od Olbrama Zoubka (nezapomněli jsme se vyfotit), lanovkou na Petřín (aneb jak Píšťalka bavila celou lanovku), Zrcadlové bludiště, Vlk, Dáda a Rybka u lukostřelby.Petřínská rozhledna, hezky pěšky k Pražskému hradu (foto alá kmen na lavičkách či světlo sochy nebo Vlkova průvodcovská přednáška a objevení Emila Holuba – tedy Foresta s cestovatelským kloboukem, foťákem a červenou bundou brázdícího Prahu) a od hradu uličkami ke Karlovu mostu, na Kampu, k Sovovým mlýnům (kam přesídlili tučňáci a lezoucí miminka – a na nich Osmáci) a na Střelecký ostrov a alou spát.
Sobotou pokračovala naše jízda po krásách Prahy – nyní směr Národní divadlo, oběd aneb jak se posilnit na cestu, Muzeum voskových figurín, Václavské náměstí, zmrzlina, akce hoří Mc´Donald, Forest na jezdících schodech v NewYorkru, přivítání Želvičky, výprava za růžovými balónky a rychlými kroky mezi kapkami deště směr Bambiriáda. Je to až neuvěřitelné, kolik jsme toho stihli za pouhé čtyři dny. Sobotu jsme zakončili příjmeným posezením u grilování, povídáním a uvědoměním si, že se asi málo komu poštěstí sedět na břehu Vltavy v pozadí Pražského hradu, opékat si buřty a při tom koukat na Národní divadlo a celý zbytek večerní Prahy. Takže vlastně tak nějak být jednou nohou kdesi v lese či na louce a tou druhou v centru hlavního města…
Rybka


 
 
 
 
 
 
 
 
design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net