Podporuje nás:

Královéhradecký kraj
MŠMT
ČRDM
obce Dolany
Obec Dolany
Chvalkovice a Říkov
Podporuje nás

Tawiskara 2015

(22.9. 2015)
Již nevím-kolikátým-rokem se ve dnech 11.-13. září Zátoka proměnila v dějiště nejnapínavější, nejzajímavější a nejlepší lukostřelecké události roku. 64 (slovy MOC) šampiónů se letos utkalo v klasických disciplínách jako lovecká stezka a rovinná střelba (18 a 25m). Nechyběla ani oblíbená ústupová střelba, kde se diváckou třešničkou na dortu stal pokus trefit terč z verandy naší sroubenky.foto
 Novinkou se staly souboje, kdy náhoda určila soupeře, kteří se proti sobě postaví.V kategorii „dospělí“ dokonce kolovala i divoká karta, která několika šťastlivcům umožnila postoupit do dalšího kola.
Příjemným spestřením celé akce byl kovář Ondra, který nás okouzlil svým uměním a to nejen přes den, ale i v noci, kdy oheň z líhně a železo rozpálené do běla vytvoří příjemnou atmosféru. Ondra nás také nechal vyzkoušet si kovařinu vlastníma rukama a vytvořit si podkovičku, hrot či nějaký drobný výrobek. Ondro moc děkujem.
V neděli se pak rozdaly všechny medaile, diplomy a ceny; našly se všechny ztracené šípy a střelci se rozjeli do svých, bližších i vzdálenějších domovů.
foto
 
 
 
 
 
 
 
 
Vše probíhá pod dozorem státního notáře
 
 
 
 
 
 
foto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nicol Jará - Zi
Foto - Aneta (Tussilago)
 
fotofoto
 
foto
foto
 
foto
 
foto
 
 
fotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto
 
foto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto na úpatí - Luděk - Puštíci
design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net